Biografie Eva Aukes

Eva Aukes.jpg


  • Evenement

29 juli 2020

klassiek gitaar

Biografie

Eva Aukes (1990) is een Nederlandse gitariste met een achtergrond in klassiek met invloeden van flamenco, Portugese fado, pop en moderne muziek. Eva studeerde in 2013 Cum Laude af als klassiek gitariste aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lydia Kennedy. Ook volgde ze het bijvak flamenco gitaar bij Eric Vaarzon Morel. 

 

Tijdens haar studie ontplooide ze haar liefde voor samenspel en kamermuziek. Ze ontmoette de Portugese gitarist en componist Rafael Fraga, waaruit een duo voortvloeide, waarmee ze het album Mysteries of the Portuguese Guitar opnam en vele festivals en concerten speelde. Ook ontmoette ze hier gitaristen Ward Reijmerink en Bas Gaakeer, waarmee ze gitaar trio Trio DEBU vormde, dat arrangementen maakt en speelt van Claude Debussy's prachtige pianomuziek.

Opzoek naar uitbreiding van haar muzikale mogelijkheden, heeft  Eva zich naast gitaar verdiept in live electronische muziek, programmeren, improviseren, componeren, het mengen van audio met visuele aspecten en muziektheater.

Na een twee jarige master Live Electronics aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde ze in 2015 haar diploma. Dankzij haar interdisciplinaire benadering en interesse in verschillende stijlen zal ze altijd op zoek zijn naar nieuwe vormen en betekenissen in muziek.

Uit deze zoektocht vloeide het elektro-akoestische duo The Dora's voort. Met Altvioliste Cecylia Fenrych is Eva sinds 2014 een muzikaal avontuur begonnen met de oneindige mogelijkheden van live electronica. Ze maken muziek die omschreven zou kunnen worden als hypnotiserende sounds met psychedelische, ambient en klassieke invloeden, maar om echt een idee te krijgen, kunt u het beste zelf luisteren.

Naast op het podium staan, brengt Eva graag haar passie voor muziek over aan anderen. Ze ontplooide zich tot gitaardocent in uiteenlopende stijlen en lesmethodes. Ze geeft tegenwoordig les op verschillende muziekscholen aan mensen van alle leeftijden.